WAT IS GOLD FILLED?


In het assortiment van Kleine Zus vind je diverse gouden armbanden, gemaakt van gold filled onderdelen. Je zult het je ongetwijfeld afvragen... Wat houdt dat nu eigenlijk in; gold filled, en wat is het verschil met gold plated sieraden? Het belangrijkste verschil is dat gold filled sieraden wel 100 x meer goud bevatten dan gold plated sieraden. Wat er nog meer verschillend aan is gaan we je precies vertellen in deze blog.


GOLD FILLED & GOLD PLATED | HET VERSCHIL

De meeste gouden sieraden die je tegenkomt zijn gold plated. Het sieraad heeft een basismateriaal van sterling zilver of soms ook messing of staal, en wordt door een goudbad gehaald waardoor het een mooi glanzende gouden afwerking krijgt.

Jammer genoeg is het maar een dunne laag goud die ook relatief snel weer van het sieraad afslijt. Het percentage goud in een gold plated sieraad is ongeveer 0.05%. Wanneer je een gold plated sieraad iedere dag zou dragen gaat het laagje goud slechts een paar maanden mee.

Gold filled sieraden kennen een heel ander productieproces. Het basismateriaal is nog steeds vaak messing, dit wordt ingeklemd tussen twee lagen goud en wordt vervolgens meerdere malen verhit en door een rol geleid waardoor de materialen aan elkaar verbonden worden.

Het percentage goud in een gold filled sieraad is maarliefst 5%. Deze hoeveelheid goud zorgt voor een mooie dikke laag die relatief slijtvast is. Met de juiste verzorging van een gold filled sieraad kan deze tientallen jaren mooi blijven.


WAAROM GEEN ECHT GOUDEN SIERAAD?

Echt door en door gouden onderdelen zouden de sieraden zeer kostbaar maken maar daarnaast ook zeer kwetsbaar. Goud is een zacht materiaal wat makkelijk deukt of buigt. Door gebruik te maken van gold filled onderdelen zijn onze sieraden naast dat ze heel mooi zijn ook nog eens beter beschermd tegen beschadigingen.


ONDERHOUD GOLD FILLED SIERAAD

Een gold filled sieraad kan in theorie een leven lang mooi blijven! Je kunt het dus rustig omhouden met douchen en slapen. Net als voor gouden sieraden is het aan te raden om blootstelling aan verzorgingsproducten en chemicaliën te vermijden, zo blijft het mooi glanzend. Zo nu en dan kun je het sieraad oppoetsen met een doek die ook geschikt is voor zilveren en gouden sieraden.


ALLERGIE INFORMATIE GOLD FILLED SIERADEN

Aangezien het sieraad een zeer dikke laag goud bevat worden gold filled sieraden goed verdragen door mensen die normaliter allergisch zijn voor andere metalen dan goud. Gold filled is een hypoallergeen materiaal.


Heb je nog meer vragen over de gold filled sieraden van Kleine Zus? Neem dan zeker contact met ons op!

 

LIEFS MAAIKE & PAULINE

 

 

© 2016 - 2024 Kleine Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel