ONDERHOUD SIERADEN KLEINE ZUS


Je hebt met zorg een mooi sieraad uitgezocht of misschien wel cadeau gekregen en wij hebben het met heel veel liefde helemaal met de hand voor je gemaakt. We werken alleen met de àllerbeste materialen voor het allermooiste en duurzaamste resultaat.

Om ervoor te zorgen dat jouw sieraad zo mooi blijft verzamelden we hier alle tips met betrekking tot het onderhoud ervan voor je. Heb je nog vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Is er iets aan jouw sieraad wat gerepareerd moet worden? Neem hier een kijkje voor de mogelijkheden.


KAN IK MIJN SIERAAD OMHOUDEN BIJ DOUCHEN, ZWEMMEN ETC?

Ja dat kan! wij vinden het belangrijk dat je je sieraad altijd om kunt houden als je dat zou willen. We werken alleen met door en door zilver en gold filled onderdelen en die kun je gewoon dag en nacht blijven dragen.


OPNIEUW OPRIJGEN 1 x PER 2 jAAR

Heb je een geregen sieraad van ons? Dan raden we je aan deze 1 x per jaar goed te controleren op gebreken en 1 keer per twee jaar even op te sturen om opnieuw op te laten rijgen. We vervangen het staaldraad en lopen je sieraad helemaal na op gebreken én poetsen het weer mooi voor je op. Dan komt het als nieuw weer naar je terug. Wellicht kan het gelijk wat groter gemaakt worden? Bestel dan onze unieke meegroeiservice.


ONDERHOUD ZILVEREN SIERADEN

.925 zilver (sterling zilver) is een materiaal wat een leven lang meegaat. De zilveren onderdelen zijn door en door zilver en blijven daardoor mooi. Zilver kan gaan oxideren. Dat kan komen door verandering van de zuurgraad van de huid door gebruik van medicatie, of door chemische stoffen zoals chloor, parfum, zonnebrand en schoonmaakmiddelen. Het zilver kan dan een een doffe, grijzige, of gelige gloed krijgen. Ook als het sieraad niet gedragen wordt, kan het op den duur verkleuren door de vorming van zilversulfide als reactie op zwavel en vocht in de lucht. Je kunt je sieraad dus beter dragen dan bewaren om het mooi te houden!

Is jouw sieraad geoxideerd en wil je het weer mooi krijgen?  Je kunt het gewoon oppoetsen met een zilverpoetsdoekje. Let op met wrijving tegen harde materialen, hierdoor kunnen krasjes ontstaan die het zilver dof maken. Gebruik ook geen zilverpoetsmiddel. Dit kan tussen de onderdelen komen en is dan moeilijk weg te poetsen. 

Krijg je je sieraad zelf niet mooi schoon? Dan doen wij dat met liefde voor je. We vragen hier alleen een vergoeding van de verzendkosten voor. Je kunt deze via de site afrekeken en je sieraad vervolgens aan ons opsturen met een begeleidend briefje erbij.


ONDERHOUD GOLD FILLED SIERADEN

Je zult het je ongetwijfeld afvragen... Wat houdt dat nu eigenlijk in; gold filled, en wat is het verschil met gold plated sieraden? Het belangrijkste verschil is dat gold filled sieraden wel 100 x meer goud bevatten dan gold plated sieraden. Wat er nog meer verschillend aan is kun je lezen in deze blog

Een gold filled sieraad kan in theorie een leven lang mooi blijven! Je kunt het dus rustig omhouden met douchen en slapen. Net als voor gouden sieraden is het aan te raden om blootstelling aan verzorgingsproducten en chemicaliën te vermijden, en op te letten met wrijving tegen harde materialen, hierdoor kunnen krasjes ontstaan die het goud dof maken. Zo nu en dan kun je het sieraad oppoetsen met een doek die ook geschikt is voor zilveren en gouden sieraden, gebruik geen poetsmiddel, dit kan tussen de onderdelen komen en is dan moeilijker weg te poetsen. 


ONDERHOUD NATUUR- EN EDELSTENEN

We maken voor onze collectie gebruik van zowel natuur- als edelsteenkralen. We selecteren het materiaal op kwaliteit en duurzaamheid; de kralen die we gebruiken zouden dan ook nauwelijks van kleur mogen veranderen. Blootstelling aan felle zon, gebruik van verzorgingsproducten op de huid en contact met zeep of schoonmaakproducten kunnen de kleur van de kralen echter wel beïnvloeden. We adviseren je, je armband, zo nu en dan te reinigen met een zachte, vochtige doek. Ook voor de kralen geldt dat wrijving zoveel mogelijk vermeden moet worden om krasjes en dofheid op de kralen tegen te gaan.


ONDERHOUD LEER

Leer is een bijzonder en duurzaam natuurproduct en makkelijk in onderhoud. Het leer gebruikt voor jouw 'Kleine Zus' is behandeld met een finishlaag met voedingsstoffen die het leer mooi houden. Na verloop van tijd verminderen de voedingsstoffen wat de kwaliteit van het leer aan zou kunnen tasten, er kan dan vocht onder het leer gaan trekken waardoor stukjes leer los gaan laten. Om het leer mooi te houden dient het beschermd te worden met onderhoudsmiddelen die ook voor lederen schoenen gebruikt worden. Ook voor het leer geldt, beperk de blootstelling aan chemische middelen.


ONDERHOUD RVS SLUITINGEN

RVS sluitingen verkleuren niet, om het RVS mooi te houden kun je de sluiting zo nu en dan schoonmaken met wat water en milde zeep en oppoetsen met een zachte doek. De magneten in de sluiting zijn gevoelig voor oxidatie / roest. Dit kan ontstaan door blootstelling aan vocht. Om oxidatie tegen te gaan raden we je aan de magneten eens in de zoveel tijd te behandelen met een vettend product. Tevens is het aan te raden de magneetjes in de sluiting gelijk goed droog te maken nadat deze nat geworden zijn. Wanneer een magneet gaat roesten kan het af gaan brokkelen en tevens wordt de werking van de magneet minder.


ER KOMT RUIMTE TUSSEN MIJN KRALEN

Heb je een geregen sieraad en onstaat er ruimte tussen de kralen? Dat kan, we werken met staaldraad wat bestaat uit allerlei in elkaar gevlochten  draadjes. Bij intensief gebruik kan daar wat rek inkomen waardoor het armbandje een halve tot één centimeter groter kan worden. Dit kan geen kwaad. Tevens kan er ruimte onstaan wanneer er kralen kapot gaan tijdens het dragen van het sieraad.

Wil je het laten verhelpen dan kun je daarvoor opnieuw oprijgen afrekenen en het sieraad retourneren volgens instructies. Wij rijgen het dan opnieuw voor je op en het komt weer als nieuw naar je retour.

Wil je niet het hele draad laten vervangen maar alleen het draad wat strakker laten trekken (dit kan alleen als het staaldraad nog van goede kwaliteit is) Dan kan dat tegen alléén vergoeding van de verzendkosten. Deze kun je hier afrekenen en het sieraad retourneren volgens instructies.

© 2016 - 2024 Kleine Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel