Een symbolisch cadeau voor een regenboogbaby

Ik volg inmiddels heel wat moeders op Instagram, om uiteenlopende redenen. Omdat ik ze ken, omdat ze klant van me zijn, of omdat hun accounts me inspireren, doen relativeren of gewoonweg grappig zijn. Al scrollend door mijn timeline wordt ik zo iedere dag, of bijna iedere dag, een stukje meegenomen in de werelden van heel wat mama´s.

Soms is dat heel leuk en soms ook heel confronterend. Want in sommige gezinnen verloopt een zwangerschap of geboorte niet zoals het zou moeten en eindigt een mooie periode met een leeg wiegje en veel verdriet. Als er na zo´n moeilijke tijd dan een nieuwe zwangerschap mag volgen waaruit een gezond kindje geboren wordt, noemt men dit kindje ook wel een regenboogbaby.

De regenboog symboliseert geluk en hoop. Hij vormt zich tussen regen en wolken wanneer de zon gaat schijnen. Deze symboliek past natuurlijk mooi bij de komst van een regenboogbaby die met zijn of haar geboorte weer hoop en geluk in een gezin terugbrengt.

Een van de moeders die ik volg op instagram mocht recentelijk moeder worden van een regenboogbaby; een inimini meisje dat veel te vroeg ter wereld kwam na een zwangerschap van iets meer dan 28 weken. Gelukkig bleek het een stoere en sterke dame te zijn, want inmiddels is ze fijn thuis bij haar familie. Het leek me zo mooi een armbandje voor haar te maken dat passend is bij de symboliek van haar komst; de regenboogbaby die zorgt voor hoop en geluk. Zo is dit armbandje ontstaan....

Een fijn armbandje gemaakt van 2 mm écht zilveren kraaltjes met aan de zijkanten 2 regenboogmaansteentjes verwerkt. Maansteen staat voor hoop maar ook voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Een symboliek die heel mooi bij de regenboogbaby past. Op de zilveren naambedel in het midden stempel ik een regenboog en op de andere kant is ruimte voor een naam of een geboortedatum.  Een lief, verfijnd armbandje wat helemaal in het teken staat van de komst van een klein wonder.

 

 

Sorteer op
© 2016 - 2024 Kleine Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel