20 X INSPIRATIE VOOR ECHT ORIGINELE MOEDERDAGCADEAUS VOOR 2024


Een Moederdagcadeau waar je mama of oma écht mee kunt verrassen, het ene jaar is het zo verzonnen, het andere jaar ontbreekt het aan inspiratie. Heel herkenbaar, dús gingen wij op zoek naar de origineelste cadeaus voor mama en / of oma, en hopen we je, met deze blog, wat inspiratie voor een persoonlijk cadeau mee te kunnen geven!


Wanneer is het moederdag?

Moederdag wordt ieder jaar gevierd op de tweede zondag in mei. Moederdag 2024 is op zondag 12 mei.


Een origineel moederdagsieraad

We beginnen onze inspratielijst natúúrlijk met tips voor een mooi moederdagsieraad. Iedere vrouw is gek op sieraden en tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om een sieraad een bijzondere, persoonlijke symboliek mee te geven. En laten we eerlijk zijn, een persoonlijke touch maakt een sieraad toch extra speciaal en dierbaar.

1. ARMBAND MET NAAM

We kunnen ons niet voorstellen dat er een moeder is, die niet blij wordt van zo'n betekenisvol cadeau. Kies voor een mooie armband met naam waarin de namen en/of geboortedata van haar kinderen verwerkt worden. De armbanden van Kleine Zus zijn gemaakt van echt zilveren of gold filled onderdelen, alleen de allerbeste kwaliteit, voor een sieraad dat een leven lang mooi blijft. Voor moeders met meerdere kinderen bestaat de mogelijkheid meerdere bedels aan de armband te laten plaatsen of een bedel aan voor- en achterzijde te bestempelen. Als er later kindjes bij mogen komen kan de armband eenvoudig uitgebreid worden.

https://www.kleinezus.nl/c-6327480/armband-met-naam/

2 . MOEDERDAGKETTING

Waar je veel mama's tegenwoordig ook heel blij mee maakt is een mooie gepersonaliseerde ketting. Er zijn verschillende manieren om extra symboliek aan het sieraad toe te voegen. Te beginnen natuurlijk met de naam & geboortedatum. In de collectie van Kleine Zus vind je prachtige naamkettingen. Allemaal helemaal handgemaakt van echt zilver of gold filled. Maar misschien houdt je het liever wat simpeler en daarmee goedkoper en kies je voor een geboortesteenketting met alleen een prachtig edelsteentje passend bij het sterrenbeeld van de kinderen?

https://www.kleinezus.nl/c-5936692/kettingen/

3. OORBELLEN VOOR MOEDERDAG

Wist je dat je dat Kleine Zus ook diverse mogelijkheden heeft om oorbellen te personaliseren?! Kies voor een setje oorbellen met de letter van haar kinderen eraan? Te krijgen in gold filled én echt zilver. Of misschien houdt ze meer van edelsteentjes? Kies dan voor een setje oorbellen met geboortesteentjes

https://www.kleinezus.nl/c-5775711/oorbellen/


Gepersonaliseerd moederdagcadeau

Eerlijk is eerlijk, vaak zijn gepersonaliserde moederdagcadeautjes een schot in de roos. Hierboven las je al wat tips voor een mooi gepersonaliseerd moederdagsieraad. Maar er zijn natuurlijk ook andere leuke cadeaus die kunt laten personaliseren voor mama!

4. HANDGEMAAKTE, GEPERSONALISEERDE BORRELPLANK

Wij zijn gék op borrelen en van borrelplanken kun je er nooit genoeg hebben toch? Wij mochten zelf al eens een prachtige gepersonaliseerde borrelplank ontvangen van Brood & Plank. Zij maken de borrelplanken met de hand (we houden ervan ;-)) en ze zijn van een prachtige kwaliteit! Laat de plank graveren met een persoonlijke boodschap, lief gedichtje of kleine tekening en verras mama met een uniek cadeau!

https://www.broodenplank.nl/

5. GEDICHT SPECIAAL VOOR JOU GESCHREVEN

Hoe bijzonder is het om een gedicht te laten maken, speciaal voor jouw moeder geschreven? Een súper persoonlijk en uniek cadeau! Jelske van Vers van de pers schrijft een persoonlijk gedicht op basis van de informatie die je haar geeft. Het gedicht wordt vervolgens afgedrukt op prachtig handgeschept papier naar keuze. Je bestelt een gedicht op maat al vanaf €15! 

https://www.vers-vd-pers.nl/c-5409074/gedicht-op-maat/

6. HANDGEMAAKTE LIJNTEKENING VAN HET GEZIN

Hier zijn wij ook mega fan van!! Laat een mooie foto van jullie gezin omzetten tot lijntekening. De lijntekening wordt verwerkt op handgeschept papier en kun je indien gewenst gelijk ingelijst bestellen. Je bestelt al een lijntekening vanaf €27,95!

https://www.tekeningophout.nl/product-categorie/portretoppapier/


Goedkope orginiele cadeaus voor moederdag

Een moederdagcadeau hoeft écht niet altijd veel geld te kosten. Het gaat vooral om het idee achter het cadeau. Met een beetje extra inspiratie voor een betaalbaar moederdagcadeau lukt het jou vast een budgetvriendelijk én origineel cadeau voor mama te vinden.

7. GEPERSONALISEERDE CHOCOLADE (MET DE HAND GEMAAKT 🤍)

Een cadeau voor mama waar je ook eigenlijk niet mis mee kunt gaan, want welke vrouw houdt nu niet van chocolade? Kies de allerlekkerste én mooiste chocolade voor mama en personaliseer de verpakking. Bij Chocstar maken ze jouw zorgvuldig uitgezochte chocola helemaal met de hand van de lekkerste belgische chocolade met toppings van onder andere gedroogde bloemetjes & fruit 😍

https://chocstar.nl/chocolade-cadeaus/gepersonaliseerde-chocolade

8. EEN BEAUTY VERWENPAKKET

Het allerliefste cadeau waar ik (Pauline) al meerdere keren mee verrast ben door mijn 2 dochters. Ze stelden een verwenpakketje samen en kochten maskertjes, handcréme en een lekkere geurkaars. Vervolgens kreeg ik een heuse beautybehandeling met de spulletjes die ze kochten. Verschillende maskertjes brachten ze aan en de trearment werd afgesloten met een heerlijke handmassage. Op de de achtergrond een sauna-playlistje op Spotify en de geurkaars aan, ik voelde me een ander mens na deze liefdevolle behandeling!

De dames kochten de spulletjes voor in het pakket in bij de Action & HEMA.

9. ME-TIME > EEN CADEAUBON VOOR EEN KOFFIE MET WAT LEKKERS

Laten we de eerlijk zijn, voor de meeste moeders is me-time een van de meest waardevolle geschenken ;-) Is er in de buurt een gezellig koffietentje waar ze graag komt? Kijk of ze ook cadeaubonnen maken en geef mama een tegoedbon voor een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.


Luxe, originele cadeaus voor moederdag

Misschien wil jij mama dit jaar extra verwennen met moederdag en ben je op zoek naar een luxe moederdagcadeau? Wij denken graag met je mee!

10. EEN CHEF AAN HUIS

Hoe leuk is het om lekker voor haar / jullie te laten koken door een echte chef, aan huis! Super knus in haar eigen omgeving, dek de tafel mooi, steek de kaarsjes aan... Een unieke, originele beleving! Bij CHEFSTBL voer je de plaats, gewenste datum en het aantal personen in en vervolgens kies je de chef die bij je past.

https://www.chefstbl.com/

11. EEN LUXE PARFUM

Nu spreek ik voor mezelf hoor.... Parfum kun je niet genoeg hebben! En ik vermoed dat vele mama's met mij er hetzelfde instaan. Zoek een lekkere parfum voor haar uit en vraag er een klein minitestertje bij zodat ze eerst kan ruiken of het luchtje bij haar past. Ik shop mijn parfums altijd bij de Douglas en weet dat ze er daar altijd een testertje voor je bij kunnen doen. Tevens voorzien ze altijd van goed advies én verpakken ze je parfum tot luxe cadeautje!

https://www.douglas.nl/nl

12. ME-TIME 2.0 EEN MASSAGE, AAN HUIS OF OP LOCATIE

Niets zo fijn als een goede massage op zijn tijd. Regel een masseur aan huis en verras mama met een heerlijke massage. Is er thuis teveel onrust? Dan is het misschien fijner om er even uit te gaan, er is vast een fijne salon in de buurt waar je een behandeling kunt boeken of een cadeaubon kunt scoren.


Een origineel moederdagcadeau knutselen

De geknutselde werkjes zijn natuurlijk súper schattig. En eerlijk... soms ook súper lelijk (dat zeggen we natuurlijk nooit hardop ;-) ) Vaak knutselen kids op op het kinderdagverblijf en op de basisschool al iets voor mama. Vind jij het ook leuk zelf creatief aan de slag te gaan? Hier 2 tips die eigenlijk bijna niet lelijk kunnen worden en die mama zeker zal waarderen.

13. EEN DROOGBLOEMENSTANDAARDJE

Droogbloemen zijn helemaal van nu, bij iedere winkel die woonaccesoires verkoopt (HEMA, Kwantum, Xenos of de lokale bloemist) verkopen ze wel kleine boeketjes droogbloemen. Selecteer een paar leuke takjes en ga aan de slag met een standaardje waar ze in blijven staan. Bij de action koop je witte boetseerklei. Daarmee kun je leuke, eenvoudige vormpjes kleien (een kubusje, hartje of halve cirkel bijvoorbeeld) Steek de droogbloemetjes goed ver met de steeltjes in de klei en laat het aan de lucht drogen. Misschien wil je onderop nog wel wat liefs schrijven met watervaste stift?

https://www.action.com/nl-nl/p/creall-do-dry-boetseerklei/

14. EEN SIERADENSCHAALTJE

Super handig en redelijk eenvoudig om te maken. Je gebruikt hiervoor dezelfde klei als voor de bloemenstandaardjes. Rol de klei plat uit en gebruik een rond voorwerp (kop of schotel) om een ronde vorm uit de klei te steken. Je kunt het schaaltje bewerken met een sateprikker, prik bijvoorbeeld allemaal kleine gaatjes in een leuk patroon in het schaaltje. Houdt jouw moeder meer van kleur? Dan kun je het schaaltje na het drogen nog beschilderen naar wens.

15. EEN ZELFGEMAAKT ARMBANDJE

Houdt je van priegelwerkjes net als wij? Maak dan zelf één of meerdere armbandjes voor mama. Bij de Action en Xenos hebben ze allerlei, leuk te betalen, kralendoosjes met daarin alle benodigdheden om zelf een armbandje te rijgen. Kies de kleurtjes uit waar mama gek van is en personaliseer je armbandje met letterkraaltjes bijvoorbeeld. Gegarandeerd een schot in de roos.

https://www.action.com/nl-nl/p/luxe-kralendoos/


Een origineel moederdagcadeau voor een zwangere vrouw

Ben je op zoek naar een moederdagcadeautje voor een zwangere vrouw? Kies dan voor een mooi armbandje waar je, als het kindje geboren is, een bedeltje met de naam, en eventuele geboortedatum aan laat zetten.

16. EEN ZILVEREN OF GOUDEN ARMBANDJE 

Bij Kleine Zus hebben we diverse modelletjes armbanden, voor ieder wat wils. Kies je voor helemaal zilver of gold filled? Of kies je voor een armbandje gecombineerd met edelsteentjes? Als het kindje geboren is stuur je het armbandje aan ons retour en maken wij er een gepersonaliseerd bedeltje voor je aan.

https://www.kleinezus.nl/c-6327504/armband-dames/

17. EEN BEELDJE VAN HAAR ZWANGERE BUIK

Niet goedkoop, maar wel een fantastische herinnering aan deze bijzondere tijd! Laat een prachtig beeldje maken van de zwangere buik. 

https://bellysisters.nl/


Origineel cadeau voor eerste moederdag

Is het haar eerste moederdag? Die is natuurlijk éxtra speciaal. Je maakt mama dan extra blij met een mooi gepersonaliseerd sieraad! Kijk bovenaan de blog voor onze tips voor gepersonaliseerde sieraden.

18. EEN SIERAAD LATEN SAMENSTELLEN

Misschien vind je het wel leuk iets te geven wat niemand heeft? Bij Kleine Zus kun je in overleg zelf een sieraad samenstellen, kies zelf de combinaties edelsteentjes en zilveren en gouden kralen uit en ontwerp een uniek sieraad. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden, we vinden het alleen maar heel leuk met je mee te denken! Je mag hiervoor altijd contact met ons opnemen.

https://www.kleinezus.nl/c-3481340/contact/

19. EEN MOEDER DOCHTER ARMBANDJE

Óf moeder zoon natuurlijk! Bij Kleine Zus kun je matching armbandjes voor mama en haar baby uitzoeken. Hoe speciaal is het als ze samen hetzelfde armbandje dragen?!

https://www.kleinezus.nl/c-6242075/moeder-dochter-armband/


Orginieel moederdagcadeau voor oma

Ook voor oma is het moederdag! Tussen alle tips die we gaven zit ongetwijfeld ook een mooi cadeau voor oma! Een mooi sieraad met de naam of namen van haar kleinkinderen, gepersonaliseerde chocolade of een gedicht speciaal voor haar geschreven? We weten zeker dat oma van deze cadeaus ontzettend blij wordt! 

20. EEN 3 GENERATIE ARMBAND

Hier zijn we zelf ook mega fan van. Hoe bijzonder als de verbondenheid van meerdere generaties vrouwen gesymboliseerd wordt in een sieraad gedragen door kleinkind, moeder & oma! Wellicht had je al een leuke moeder dochter armband op het oog? Bestel er één bij voor oma, gegarandeerd een succes!

https://www.kleinezus.nl/c-6242075/moeder-dochter-armband/


Orgineel moederdagcadeau versturen

Heel veel van onze cadeautips voor moederdag zijn handgemaakt. Daar houden we zelf nou eenmaal heel erg van (géén idee waarom ;-)). En de meesten kunnen makkelijk verstuurd worden. Houdt er wel rekening dat handwerk vaak wat meer tijd in beslag neemt. Het is dus verstandig ruim op tijd aan de slag te gaan met het uitkiezen van jouw moederdagcadeau. Wij adviseren jouw cadeautje minimaal 2 weken van tevoren vast te bestellen. Dan ben je er zeker van dat je je cadeau op tijd in huis hebt!

© 2016 - 2024 Kleine Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel